„Дани Данила Лазовића“ синоћ почели у граду на Лиму 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
„Дани Данила Лазовића“ синоћ почели у граду на Лиму
Trenutno na sajtu: 444       |       Podeli:
23.09.2021 | 0 коментар(а)



Прибој - У граду на Лиму синоћ је изложбом „Сенке успомена“, аутора Лазара Ђембера,
Фото: ГЗС

у Галерији Завичајног музеја, отворен осми фестивал „Дани Данила Лазовића“.

Аутор изложбе истакао је да је ово његова друга изложба којом се представља на фестивалу „Дани Данила Лазовића“. Идеја за настанак изложбе произашла је из љубави према филмској уметности, коју како је рекао аутор, гаји још од раног детињства.

У оквиру свечаног отварања Фестивала, прибојска публика је уживала и у концерту староградске музике (Зорана Иђушки, вокална солисткиња и Ненад Љубеновић, хармоника), док су у програму учествовале и глумице Тијана Максимовић и Ива Штрљић. „Вечерас сам први пут у Прибоју и посебно ми је драго што је повод мог доласка управо овај Фестивал и што ћемо вечерас славити уметност, славити лепу реч, лепо изражавање, оно што греје душу публике“, рекла је глумица Ива Штрљић, додавши да за људску душу ништа није лековитије од уметности.

Прво вече Фестивала завршено је представом „Ручни рад“ (играле: Дара Џокић, Исидора Минић, Бранка Шелић). Дара Џокић казала је да је већ други пут на Фестивалу и да се радује поновном доласку. Овом приликом похвалила је Фестивал и његову истрајност, али је истакла и да се сећа једног од омиљених колега Данила Лазовића. “Можда је овај Фестивал добар рецепт за неке нове фестивале у знак сећања на наше преминуле колеге,“закључила је Дара Џокић.

Фестивал „Дани Данила Лазовића“ траје до 25. септембра и посвећен је очувању сећања на лик и дело барда нашег глумишта Данила Лазовића и говорењу поезије. Сваке године студенти из наше земље и региона такмиче се у казивању поезије. Ове године такмичиће се студенти са свих једанаест академија драмских уметности из региона (Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније).

Победник осваја награду „Повеља Данило Лазовић“ и новчани део награде. Овогодишњи стручни жири чине: проф.др Радован Кнежевић, председник стручног жирија, Светлана Дрињаковић, продуцент, филмски и телевизијски редитељ, Мина Лазаревић, глумица, Андрија Милошевић, глумац и Ангелина Лукић, глумица и организатор смотре „Песниче народа мог“.

Током трајања Фестивала публика ће бити у прилици да ужива у позоришним представама, перформансима, музичким програмима и завршној, такмичарској, вечери на којој ће гост глумац Фестивала бити Андрија Милошевић, музички гост Мина Лазаревић, док ће домаћин овогодишњег Фестивала бити глумац Андрија Кузмановић.

Програм 8. фестивала „Дани Данила Лазовића”

Четвртак 23. септембар „ДАН КАБАРЕА“

19.00 часова Завичајни музеј Прибој
„Љубавни времеплов“ (игра Весна Станковић, клавир Владимир Прерадовић Лорд)

20.30 часова Дом културе „Пиво Караматијевић“ Прибој
„Као да сам те сањао“ (играју Владан Савић и Кристина Савић)

Петак 24. септембар

19.00 часова Завичајни музеј Прибој
Промоција књиге и филма „Победа себе“, песника Марка Милошевића

20.30 часова Дом културе „Пиво Караматијевић“ Прибој
Представа „Помахнитали“, Ауторски пројекат глумаца Татјане Кецман и Милоша Ђорђевића

Субота 25. септембар

19.00 часова Дом културе „Пиво Караматијевић“ Прибој
Концерт гудачког квартета „Камелеон“ испред Дома културе Прибој

20.00 часова Дом културе „Пиво Караматијевић“ Прибој
Такмичарско вече (надметање студената у говорењу поезије, гост глумац Андрија Милошевић, музички гост Мина Лазаревић, водитељ програма Андрија Кузмановић).

 

 

ГЗС/ПР Тим Фестивала




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dani danila lazovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.617.586 посета
Тренутно на сајту: 445 посетилац(a)